SUROWCE

Oferujemy:

Izopropanol

Alkohol izopropylowy, znakomity rozpuszczalnik i środek czyszczący m.in.

  • precyzyjnych układów elektronicznych
  • telefonów GSM
  • urzadzeń optycznych
  • czytników laserowych
  • głowic magnetycznych
  • napędów dyskowych
  • precyzyjnych obwodów drukowanych
  • napędów sprzetu audio – video
  • urządzeń mechaniki precyzyjnej
  • rolek gumowych
  • zmywanie środków smarnych
  • zmywanie tuszów wodoodpornych
  • zmywanie past termoprzewodzących

Alkohol etylowy skażony

  • rozpuszczalnik
  • w produkcji perfum
  • zmywaczy do paznokci
  • do produkcji płynów  przeciwoblodzeniowych

Gliceryna farmaceutyczna

domowe zastosowania (zródło: https://www.satinn.pl/domowe-tricki/gliceryna-przyjacielem-domu/)

  • w przemyśle kosmetycznym – składnik kosmetyków
  • w przemyśle farmaceutycznym – składnik leków
  • w przemyśle technicznym – do płynów chłodzących
  • w przemyśle spożywczym

Glikol etylenowy

  • chłodnictwo
  • Surowiec do produkcji: poliestrów (włókien i tworzyw na opakowania – PET),
  • (do układów chłodzenia silników spalinowych, klimatyzacyjnych itp.)
  • żywic poliestrowych

Glikol propylenowy

Organiczny związek z grupy alkoholi. Ma konsystencję oleistej cieczy, bezbarwnej i bezwonnej o słodkim smaku i wysokiej lepkości. Nie jest toksyczny w odróżnieniu od glikolu etylowego. Znajduje liczne zastosowania w przemyśle spożywczym, chemicznym, kosmetycznym oraz medycynie i farmacji.

Stosujemy również do:

  • Instalacji próżniowych
  • Instalacji solarnych
  • Instalacji grzewczych
  • Instalacji chłodniczych

Glikol propylenowy w kosmetyce

Wykorzystywany jest do produkcji szerokiej gamy produktów kosmetycznych. Glikol propylenowy dodawany jest do płynów do płukania jamy ustnej oraz past do zębów, dezodorantów w sztyftach. Jest jednym ze składników peelingów z kwasami AHA oraz nośnikiem zapachów w olejkach do masażu i olejkach zapachowych. W przemyśle kosmetycznym jest ceniony za właściwości zwiększenia nawilżenia skóry oraz przeciwdziałania rogowaceniu naskórka i możliwości usunięcia przebarwień i blizn na skórze. Glikol propylenowy zwiększa wchłanianie substancji odżywczych w głąb skóry. W kosmetyce glikol propylenowy jest wykorzystywany w maksymalnym stężeniu 50%.

Woski

naturalne i syntetyczne

Aceton techniczny

DO GÓRY